Weetje 1:
Tijdens formele diners aten mannen en vrouwen apart van elkaar. De rijke mannen aten hun maaltijd liggend op een bank en gebruikten oud brood om hun handen schoon te vegen. De mannen gooiden vervolgens deze stukken oud brood op de grond, waarna dit gegeten of opgeruimd werd door de honden en slaven.
Weetje 2:
De Oude Grieken waren bekend met het eten van kippeneieren en maakten kaas van verschillende soorten melk. Het drinken van melk en het maken van boter zagen zij echter als barbaars. Waarschijnlijk werden er ook andere soorten eieren gegeten, maar deze waren schaars en dit kwam dus niet regelmatig voor.

Weetje 3:
Vis was een belangrijk onderdeel van het Oudgriekse dieet. Het waren voornamelijk kleine visjes zoals de ansjovis die hun vaste plek hadden in de Griekse keuken. Aan de kusten werd de vis vers verkocht. Om de vissen langer eetbaar te houden, werd zout gebruikt; zo kon de vis ook verkocht worden op de markten in de stad. Af en toe werden er ook grotere vissen gevangen. Traditioneel werd jaarlijks de eerst gevangen tonijn aan de zeegod Poseidon geofferd.

